woensdag 19 maart 2014

De Flair is pervers (maar Dag Allemaal is nog veel erger)

"Flair is voor jonge vrouwen met een openmind op seks, relaties, mode, beauty, dieet. Praat mee in vriendinnen troubles, problematisch seks- en liefdesleven forum..." (sic) Dat is de beschrijving die je ziet als je Flair googelt. En het klopt dat het in dat tijdschrift regelmatig over seks gaat. Over lange relaties en over fuckbuddies, over zin krijgen in vijf minuten, over geheime liefdes. Noem maar op. Oraal, anaal, triootjes: allemaal pervers. Toch?

Steek even je hand op als je vindt dat ik te preuts ben.

Gek hé. Kijken wij daar nog van op, van al die verhalen over al die vormen van seks en relaties? Nee hoor, allemaal normaal. Tot het over moslims gaat, want dan onthouden we alleen dat moslimmannen 'zich op perversiteiten storten'. En dan wordt moslims 'nogal eens' hypocrisie verweten, volgens de journalist van Dag Allemaal. Tiens tiens.


Uit: Dag Allemaal, 11 maart 2014

Wil dat zeggen dat de geïnterviewde liegt? Ja en nee. Er is een probleem - daar moet je het boek 'Seks en de Citadel' maar eens voor lezen, van Shereen El Feki. Daar gaat het interview namelijk over. Ja, er is een probleem, maar er wordt hier nogal snel over gegaan. Dat kan natuurlijk even goed aan de interviewer liggen, of aan de eindredactie, maar het woordje 'andere' speelt hier een hele vreemde rol. Het is blijkbaar vooral belangrijk dat het idee van die perversiteiten blijft hangen, wat onze opvatting over anale of orale seks ook mag zijn. Mogelijk zal er weinig vrouwvriendelijks aan te pas komen, en zal die orale seks nogal eenzijdig zijn, maar dat wordt allemaal niet vermeld. We kunnen het dus alleen veronderstellen. Geen nuance, geen duiding, niks.

In de Flair zou het een heel ander interview geweest zijn, volgens mij. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten