vrijdag 27 december 2013

Couscous vs. push-up-bh's

Elk excuus is goed om foto's van (stukjes) vrouwenlichaam te kunnen gebruiken. Dat trekt de aandacht. Sex sells. Of juister: objectification sells. Maar voor één keer deden de online versies van Vlaamse kranten het beter dan dat.

"Couscous duwt kreeft en oesters uit indexkorf" staat er boven het artikel in De Standaard, en het gaat over de aanpassingen aan de productenkorf waarmee de levensduurte wordt gemeten. Verschillende producten zijn vervangen door andere. De papieren krant plaatst daar een foto bij van een vrouw die sportdrank drinkt - ah ja, want sportdrank zit nu in de productenkorf. De sport-bh van de vrouw lijkt op de vermelde push-up-bh, dus dat kwam ook nog goed uit. De online versie houdt het zediger: daar staat er een foto van een couscousgerecht boven het artikel.

Ook bij andere online kranten blijft het zedig: couscous bij Knack, Monopoly bij Het Laatste Nieuws, oesters bij De Tijd. Op de site van De Redactie staat er dan weer een foto van een kreeft.

Als we van kwade wil zijn, kunnen we er bij sommige kranten natuurlijk wel een verdachtmaking in zien: couscous is een Noord-Afrikaans gerecht. "Langzaam maar zeker nemen ze hier heel de boel over!", je verwacht het bijna in de commentaren. Maar sst, geen slapende honden wakker maken!


Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten