maandag 29 december 2014

Eén gebeurtenis, drie versies: hoe objectief is objectiviteit?

Scouts en Gidsen Vlaanderen stuurde een brief naar hun oud-leden, met de vraag om € 15 te storten. De aanleiding is de zoveelste besparing op jeugdwerk, waardoor de jeugdbewegingskoepel op zoek moet gaan naar alternatieve vormen van financiering.

De brief van Scouts en Gidsen Vlaanderen kwam uitgebreid in de media. Er zit wel een beetje verschil in hoeveel spektakel de redacties in hun berichtgeving willen/moeten stoppen.


Bevoegd minister Sven Gatz verklaart overigens dat het met die besparingen nogal meevalt. In vergelijking met andere sectoren is dat momenteel inderdaad het geval, maar hij vergeet blijkbaar dat hij niet de eerste minister van Jeugd is die de subsidies doet dalen. Hij beweert zelfs dat er 'mythen' verspreid worden.



Kaasschaven en hakbijlen leiden jeugdwerkkoepels (en andere organisaties en verenigingen) af van hun eigenlijke doelstellingen. Tegelijkertijd wordt er nochtans meer en meer verwacht. De realiteit is dus dat dit een tegenstrijdig beleid is. Gebaseerd op de mythe dat alleen subsidies voor aandeelhouders van grote bedrijven rendabel zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten