dinsdag 2 september 2014

"Hoera, tetten!"

Opdracht: sla een willekeurige krant van vandaag (2 september 2014) open en vind daarin het artikel over een gat in de beveiliging van Apples iCloud. Start!

Tip: aan de titels van de artikels zul je het niet altijd zien. Lekke beveiliging, inbreuken op de privacy: allemaal minder belangrijk, want 'hoera, tetten!'.

Gevonden?
Yep, de ernstige journalistiek heeft zich weer eens laten gaan. "Naaktfoto's beroemdheden gelekt" lokt nu eenmaal meer lezers dan "Grote digitale inbraak groter privacygevaar dan Facebooks gebruikersreglement". Verandert er iets aan de regels bij Facebook, dan staat heel de (westerse) wereld op zijn kop, want onze privacy is heilig. Kan een hacker aan de foto's van duizenden mensen door in te breken in iCloud, dan moeten we vooral vermelden dat er naaktfoto's gelekt zijn. Met een foto van Jennifer Lawrence erbij, als een soort teaser, want zij is een van de slachtoffers. Privacy doet er niets meer toe, want in sommige artikels wordt er zelfs bij vermeld waar de foto's gelekt zijn. Komaan jongens: broek op de enkels en allen daarheen!

Deze blogger van The Good Men Project heeft het beter begrepen:
"Why I Don’t Want to See Jennifer Lawrence Naked" - James Fell

Geen opmerkingen:

Een reactie posten