donderdag 29 september 2016

Opmerkelijke titel belicht irrelevant detail

'Veearts uit Henegouwen kan Eandis-deal blokkeren' staat er op de website van Het Nieuwsblad. Huh, een veearts? Wat kan die daar nu mee te maken hebben? Dat de man in kwestie burgemeester is, is blijkbaar maar een detail - terwijl dat juist de functie is waardoor hij invloed heeft in die deal.

Nu ja, missie geslaagd: ik heb geklikt, en dat is goed voor de reclame-inkomsten.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160929_02492037

donderdag 15 september 2016

Dubieuze onvolledigheid maakt verdacht

Welke dubieuze houding? En waarover gaat dat? Het kan wel zo zijn dat Facebook zich in een bepaalde kwestie dubieus opstelt, maar hier zou enige verduidelijking toch op zijn plaats zijn.

woensdag 14 september 2016

Buurtbewoners Goudwinde klagen over lawaai en achtergelaten afval

Of: hoe pers en politiek meehuilen met de wolven

HARELBEKE - Een speelplein is een verzamelplaats voor kinderen en jongeren, en dat aan de verkaveling Goudwinde brengt zijn investering op, want het is populair. Dat is echter niet naar de zin van de buurtbewoners. Zij klagen over achtergelaten afval en geluidsoverlast. Het is hen ook een doorn in het oog dat de jongeren bij regenweer in de hal van het gebouw schuilen.

In en rond de verkaveling Goudwinde komen regelmatig jongeren samen, onder wie vooral tieners uit de regio. Buurtbewoners vinden dat dat niet kan. Oppositieraadslid Eric Kerckhof (CD&V) koos de kant van de verzuring en kaartte het 'probleem' aan op de gemeenteraad. "Die jongeren laten afval achter, maken lawaai en schuilen bij regenweer in de hal van de appartementsgebouwen. De bewoners zijn hier helemaal niet mee opgezet," zegt Kerckhof.

Het stadsbestuur van Harelbeke en de politie bevestigen dat ze van de situatie op de hoogte zijn. Sinds enkele maanden houdt de politie zelfs extra controles in de buurt. "Die jongeren zijn gekend bij ons," zegt Jean-Louis Dalle, korpschef van de politiezone Gavers. “Het zijn jongeren uit de streek, onder wie ook mensen uit Kortrijk. Ze spreken af om er te chillen, te voetballen en er rond te hangen." Op zich doen ze dus niets verkeerd, maar afval hoort in de vuilnisbak en lawaai kan weleens vervelend zijn.

Aan voor de hand liggende oplossingen als extra vuilnisbakken, een afdak en bemiddeling met de buurtbewoners zelf werd er al die maanden blijkbaar niet gedacht. Ofwel was er het budget niet voor, maar Kerckhof verzuimde dat aan te klagen. Goedkoop scoren bij mensen die wél mogen stemmen in Harelbeke brengt immers meer op.



Oorspronkelijke versie: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160913_02467208